Happy halloween

Idag ska tjejen på maskerad. Jag vill också följa med och spökas, men jag fick inte sa hon. Jag gjorde ytterligare ett försök att visa att jag KAN följa med;

Men min spökdräkt var inte bra nog. . .
Jag tycker den var bra! buuuuhhh! /Liam


En mysig helg

Myyys, myys. Vi är två kelgrisar jag och Liam. Ibland blir jag skrattad åt för att Liam och jag är lika, kan väl inte riktigt se mig själv som en hund, men en viss likhet finns väl ändå. :-)

I fredags var vi och hälsa på Martin och Maya en sväng. Det var mysigt. Martin och Maya gillar när Liam hälsar på och de busar gärna med lillfisen. Martin passade på att kramas med Liam och det har han inget emot alls. Tvärt om. :)

ja, pju! I helgen har det varit mycket, men igår var jag och Liam ute på stranden och kastade lite boll. Till slut fick Liam för sig att han skulle bada, så visiten på stranden blev inte så lång. Han valde att plaska omkring med täcket på, så det var bara till att knata hem och duscha vovven. Passade på att klippa klor och borsta gaddarna också. En hel spa behandling.

Idag har vi pluggat oss trötta, och när vi skulle ut runt munksjön var jag så trött att jag kände att det inte gick. Helt slut. Så vi gick igenom stan tillbaka och busade inomhus istället. Det får bli en runda i morgon . Just nu ligger Liam i sin vanliga position  och knorrar för fulla muggar, som han nästan alltid gör när man bloggar loss här. Det ser ut ungefär såhär:

Och när tröttheten slår hårt en lördag förmiddag kan det sluta ungefär... såhär:


Ett litet vitt paket.

Intensiva dagar! I förrgår träffade vi en rottis/schäfer som hette biffen. En artig hund som drog alldeles förmycket i kopplet. Mia, som matte heter har försökt rätta till detta, men misslyckats, så därför lyfte jag luren till Jim som ska hjälpa till. Skönt när man göra goda gärningar i hundvärlden.

Idag fick jag och Liam paket från Malmö! Har letat vettiga hundben till Liam men hittar inga som jag är nöjd med. Letat efter något som han får jobba med och som inte säger "slurp". Katta hade skickat myyycket ben, så nu klarar vi oss ett bra tag! En skiva med valpbilder på Liam följde också med. :)

Förväntade mig att Liam skulle stoppa ner hela huvudet i lådan när han kände lukten av gottis till följd av en kanonkule reaktion av Liam. Den där "åh, jag är så superglad just nu att jag måste springa fort och vifta runt med det goda." . . Jag blev förvånad när han reagerade såhär: Ben


Fiiina fina Liam. Parkerar artigt rumpan när han känner att det är gottis i lådan och springer sedan till biabädden där man SKA äta gottis. (inte i soffan eller sängen tack.) Jag blir så stolt! :)


Jag är så duktig!

Nu när höstkylan och mörkret kommer tidigare än vanligt så blir det mycket inomhus aktiviteter. Liams favoritgöra är ju att leka med pippin, det är väl ingen nyhet. Vi har letat lite inspiration i att leka stillsamt och iom att han redan kan kommandon som: puss, cirkus, kryp, tryck, sök osv. så är det inte lätt att hitta nästa steg. (Detta har inte jag lärt Liam utan Katta och Micke.) Öppna toalettrullar med godis i är ingen lek, slå in toalettrullar i t.ex. tidningspapper gör heller inte saken långlivad. Tittade i boken jag fick från familjen i Malmö och där finns en massa aktiviteter man kan göra. Vi har hittat en favoritgöra som dock inte stod i boken och det är att hämta saker. I början fattade Liam inte så mycket, utan blev lite frustrerad och skällde på mig. "Dumma dig, jag fattar inte vad du vill.. " Men redan vid övningstillfälle 3 verkar han klurat ut vad man ber om.

Jag började med att kasta pippin och säga "hämta den" och när Liam kom med pippin var det beröm. Efter ett tag försökte man få honom till att Lämna pippin i handen och det är faktiskt svårare än trott då han gärna släpper saken 1 meter framför en för att se om man har någon godis. Man får alltså inte sträcka ut handen eller ens ha handen knuten för då förstår han att det är en godis man gömmer. Utan han ska lunka ända fram till mig och sedan tar man fram godis och då släpper han pippin.

Detta har gått jätte fort och man blir smått förvånad över hans intelligens. Har aldrig hört talas om att det går så fort att lära hundar nytt. Att kasta något och att han kommer tillbaka med det är väl ingen nyhet iof. Utan det är mer det momentet att han förstår att man vill att han ska hämta saken och lägga den i handen. Efter att vi använt oss av pippin tog jag ett par gamla salladsbestick i trä, kastade iväg dem och sa "hämta den". Liam tycker givetvis att det är superkul att tugga på salladsbesticken så i 9 fall av 10 ville han hellre göra det. Men han verkar ha löst det nu.

Idag har vi övat på att låta besticken ligga på golvet, säga "hämta den". Vid ett tillfälle stod jag i köket och pysslade med annat, la den ena salladsgaffeln på golvet, och gick ut i hallen och sa "hämta den". Liam for ut i köket, hämtade gaffeln och kom fram till mig. Han släppte den vid mina fötter, och vist är väl detta godkänt med tanke på hur fort han lärt sig!

Filmade lite för skojs skull. Alltid kul att ha stegen dokumenterade.  :)
Steg 1. Kasta sak och hämta
Steg 2. Låta sak ligga på golvet, sen hämta


Lilla fotknytet på sin favoritplats
bredvid plastmatte i soffan


En trött dag

Idag har vi inte gjort många knop. Tjejen har lekt med mig endel, men jag vill bara skälla för jag fattar inte vad hon vill att jag ska göra. Sen har vi tränat på att snygga till komandot "dansa". Det tycker jag är kul för jag ler med hela kroppen, speciellt när man får godis. Igår borstade vi tänderna och klippte klorna. Klipper klorna gör vi ganska ofta tycker jag. De är inte lika långa längre säger tjejen. Vetrinären sa att pulporna drar sig tillbaka lite om man trimmar dem ofta. Om det är sant vet jag inte, jag märker ingen skillnad. Men jag antar att jag får lita på vad de säger.

Efter att vi lekt en massa var jag jätte trött. Så tjejen bäddade ner mig i den nya gosiga filten hon köpt. Den  har en massa hål, men är väldigt ullig. Då knorrar jag för den är mjuk men blir inte för varm. Kuddar har hon också köpt en massa sedan vi flyttat. Det tycker jag är super bra. På kvällen när vi somnar ligger alla kuddarna i soffan. När vi vaknar ligger alla på golvet. .  Då suckar hon lite, men jag vet att det inte gör något. För det är så skööööönt att rulla sig bland dem på morgonen. Gos, gos!

Igår var Henning och hälsade på! Då blev jag så glad att jag gjorde kanonkulan i soffan och sprang runt i hela lägenheten. Precis som på kapplöpningen! Sen hoppade jag på honom, men de fick jag inte. Han ville inte busa med mig, det tycker jag är tråkigt. Men pussar och kramar fick jag. Det får man alltid av han! / LiamMyyys myys


Tissling tassling
Favortibild.


En bitande kyla, men fantastisk promenad!

Det är för mig en fröjd att ha Liam som tvingar ut en i ur och skur. När man studerar hemma som jag gör är det väldigt viktigt att få sina raster så att man inte sitter inne dagar i sträck utan att komma ut. Idag var det väldigt kallt,  +2 grader, och i morse låg det snö på biltaken. Vi har varit lite lata igår och bara varit ute och kissat. Idag tog vi på oss kappa och jacka och begav oss ut.

Först gick vi längst rocksjön och ner till den hemskt dåligt skötta hundparken. Liam får inte springa där för det är en massa farliga gropar och högt gräs som det kan ligga vad som hellst i. Men det finns rum för balansövningar och tunnel-kryp. (När de noga inspekterats.) Jag känner mig lite som ett kontrollfreak, men jag kollar alltid platserna jag släpper på innan Liam får gå lös. Litar inte riktigt på människan i samband med ex: glasflaskor.

Liam har blivit fin i kanten och ville INTE blöra ner sina små tassar. (Det har han iof aldrig gillat.) Men tunnelkryp blev det efter mycket lirkande och trixande. Sedan fortsatte vi prommenaden och gick upp på världens jordhög till berg och tittade på utsikten. Där skitade vi ner oss ordenligt om både tass och sko. Härligt! Liam fick vara lös på berget och gick försiktigt vid min sida och ville inte ge sig iväg på några bravader. Duktiga Liam.

Väl nere från berget och på väg hem hörde vi att det visslade lite från håll. Tänkte inte mer på det och fortsatte glatt. Passerade två små Schnausers som spottade och fräste. Liam tittade mest, men knuffade sedan lätt på min hand för att få en godis. "Hallå, jag skötte mig ju! Ge mig den!" Hörde åter igen att det visslade så vi vände oss om, och längre ner på parkeringen skymtade jag en man med två små hundar som stod på bakbenen och gnällde. Märkte att de gick mot oss, och mannen vinkade lite åt oss så vi gick dem till mötes. . .

Ja men titta! Två små fina italienska vinthundar var de ju! Och Liam började åla sig fram, och likadant gjorde de två små. 3 glada vinthundar dansade omkring, och Liams svans gick som en propeller! Åh, så glada de var. Hundarna hette Jack och Erik och var hur goa som helst. De bor inte alls långt från oss. Liam blev kramad och pussad på, slickad i örat och nosad på. Jag blev helt varm i hjärtat när jag såg alla hundar dansa runt och vara glada över att fått mötas.

Vi pratade länge, säkert i 20 minuter. Sedan blev det för kallt för att stå kvar. Vi sa hej då och och dansade iväg hemåt. Kylbitna i kinden båda två ligger vi nu i soffan och väntar på att kaffet ska bli klart. Hur vi älskar sådana promenader som bjuder på glada överraskningar! /Martina


Jack vill pussas i örat.
Erik Vill också ge kärlek.

Kanonkul på stranden!

Idag har vi haft en sån där bra dag, jag och Liam. Började med att gå upp tidigt (enligt liam och mig) klockan 08. En morgonkiss sen kröp kanelbullen ner igen och jag gjorde gröt och annat gott till frukost. Sedan var det studier med klasskompisarna och Liam kom då och då ut i köket och kollade till oss så att vi gjorde det vi skulle.

Vid 13 stack alla kalsskompisar och jag och Liam gick till vätterstranden. Solen sken, stora fluffiga vita moln, kyligt men behagligt. Perfekt! Och iom att den 30/9 har passerat så är lösa hundar ej förbjudna på stranden längre. Och som vi har längtat efter denna dag. Vi kikade först så att det inte låg en massa skräp och glas på den tänkte lekplatsen och det såg fint ut. Liam behövde bara se stranden och känna sanden mellan sina små tassar sedan var han pepp och trippade sådär glatt och ivrigt.

Det var som att skjuta en kanon! knäppte av honom från kopplet sen sa det bara swisch! Liam började dansa runt, runt, runt. Sedan sprang han med all världens fart längst stranden. Sedan tog det stopp, han tittade upp på mig, sedan runt, runt runt igen. Sedan kom kanonkule-Liam i full fräs mot mig och dansade runt i cirklar i en sådan fart jag aldrig sett honom i förut. Jag vek mig dubbelt av skratt och tårarna sprutade. Är det något jag verkligen älskar så är det dessa vinthundsrus. De ser så roliga ut och man vet att de är såååå glada! Verkligen det BÄSTA som finns i hela whippetlivet hände precis så därför måste man rusa och snurra fort!

En kille gick förbi oss med en fransk bulldog. De kollade på oss och förstod inte vad som stod på. Sedan började husse le och fnissade lite åt Liam som for som en stucken (men glad) gris längst hela stranden. Kan tänka mig att han saknar stranden i Malmö. :)

Efter att vi busat på stranden gick vi mot piren. På vägen dit finns det stora runda stenar som man kan hoppa lite på. Gjorde lite balansträning på ett stort gammalt träd och gömde godisar lite här och var. Inne i stan träffade vi många bekanta men Liam ville mest gå hem. Hemma somnade vi i soffan en stund innan det var dags för lite eftermiddagsjobb för min del. Antar att Liam legat och sovit under tiden jag inte varit hemma eftersom alla leksaker låg på samma ställe som när jag gick. Trött hund även nu. :) Han drömmer nog om stranden eftersom han vickar på tårna. /Martina


Så här mycket sprang jag.Viiihuuu!! Tjejen hade en boll!


 


kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullens dag.
Vi har inte ätit någon men jag klarar mig
fint ändå med den kanelbulle jag alltid har hemma :


  En sjuk chaufför och ett oväder som knackade på dörren gjorde
att LCn inte blev av, och detta var ungefär det vi gjorde i helgen:


RSS 2.0