25 grader varmt

Idag skiner solen , det är 25 grader varmt, Liam ligger i buren och knorrar och här sitter jag och trummar på en sån här:
Är inte livet underbart? :)


Liam är och förblir Jönköpingsbo

Hej alla läsare!

De flesta som har följt Liam och hans lilla resa här i Jönköping vet säkert om att han inte varit min utan är uppväxt,  ägs och är skriven på familjen i Malmö ; Katta & Micke dvs. Många gånger har man nämnt att man vill ta över, men då framtiden är ovis och studentekonomin varit knaper har man inte vågat ta sig an Liam fullt ut. Katta och Micke har stöttat oss under all denna tid som Liam varit här, och jag är sååååå heeeemskt tacksam för att de är så underbara och snälla! Detta hade absolut inte fungerat om de inte fanns!

Om två veckor (som nämnt innan) tar jag min examen. Jag har fått jobb, vi är numera även två människor i hushållet.. ja, helt enkelt, saker har löst sig bra. Jag har både mailat och pratat i telefon med Katta de senaste dagarna om Liam och hans framtid osv. Om några dagar skickar Katta upp Liams papper och ändringar i både SKK och Agria kommer att göras. Han kommer helt enkelt att stanna här. :)

Det känns faktiskt konstigt. Lite pirrigt och nervöst på något sätt men ändå otroligt skönt att äntligen få stå för allt vad kostnader heter själv. Och att säga att det nu är min hund. För även om han varit här i snart 1½ år så har han inte känts som min, utan mer som något man lånat tills vidare.

Jag är så otroligt glad över att allt har löst sig bra! Att man har världens bästa sambo som älskar Liam och pysslar om honom och går ut med honom. Ger honom mat och busar med honom och framförallt ger honom massa kärlek. Jag är så glad över alla som hjälpt och hjälper oss med Liam när man behöver hundvakt, och för att man aldrig känt att det är något problem eller nått jobbigt att be om hundvakt. Alla som hundvaktar Liam verkar tycka om honom och tycker det är roligt att ha honom hos sig. Han har helt enkelt gjort ett bra tassavtryck här i Jönköping och i mångas hjärtan.

Jag är så lycklig att jag kan få gåshud! Glädjerus i hela kroppen! Nu längtar vi till sommaren och till att få hälsa på familjen och kanske Tilda om vi har tur? Fina, fina älskade whippetkille! Tänk vad mitt hjärta slår för dig!

 
Eftermiddagspromenad
När husse är borta sover
whipparna i sängen.
(Eller hur är det nu katta?) ;)


16 månader med Liam

Swiiiiiiiiich, swooooosch, säger det! Tid.. Herrejisses!

Idag har jag och Liam bara gjort saker som vi trivs med. Förutom att tvätta då. . . Vi har börjat öva på att "sitta vackert", och kört lite tålamodsövning såklart. Han är ju så duktig lilla pojken min! 

Liam är fortfarande trött från igår tror jag. Valpbus tar på krafterna. Men det är skönt att ligga i sängen och läga bok och surfa bloggar. En extra söndag helt enkelt, bara han och jag! Husse är ute i landet och kommer hem på torsdag. Och jag och Liam ska bara fortsätta att göra saker vi gillar.

Idag har vi förberett hemtentamen som skriv i morgon. Liam hjälpte mig att skriva ut papper från skolan. Skönt med sällskap och hjälpande tassar när man gör tråkiga saker. I övrigt är det bara lungt och skönt. Laddar krafterna för nästa skolstorm. Slutar skolan om två veckor. Helt sjukt. . Och jag som trodde det var tre.

Nu ska vi återgå till bokläsning. Sedan ska vi fira 16 månader med en längre promenad.


   
1.                       2.                        (2.)                       4. 

1. Sitt.  

2. Kupa handen godis i nyporna. Lägg handen mot hakan och
för lite lätt uppåt / vinkla handflatan uppåt (ej tryckapå) ,
komando ,  framtassarna lämnar marken. = belöna.

Alternativt (2). Håll godis i hand framför nos och för den över nos ögon
och upp mot panna i en halvcirkel. Efter lite övning behöver handen enbart
hållas över panna  på komando "sitt vackert" ,"vackert eller
vad man nu väljer att säga.

4. Kommando och handrörelse över huvud utan godis i hand.
Tillslut sitter det :)
Vila :)Fint whippetbesök!

En sådan här dag har vi längtat efter länge, Liam och jag. Studier, åh dessa studier. I en sluttamp som denna så orkar man inget mer än . . . inget.  Tiden har varit knapp, orken varit låg och det sociala livet åsidosatt. Liam har varit lite vankig och detta är enbart orkelöshetens fel. Vissa kvällar har man varit så trött att allt omkring en snurrat man och man har mer eller mindre somnat på väg ner i sängen kl 22:00. Det är fortfarande mycket att göra med bara 3 veckor kvar, men den jobbigaste uppgiften är klar.

Idag gick vi upp tidigt för att pilla med det sista i examensarbetet. Klockan 14:00 tog jag ledigt i skallen för att gå ut och gå med Liam. Den halvlånga rundan i rask takt. På med lurarna, koppla hunden och så bar det av. Vi var ute och powerwalkade en timme, då den halvlånga rundan blev en lång runda med mycket uppförsbackar. Underbart! Skönt med kvalitetstid med Liam , det har jag verkligen saknat. Och motionen skall inte ens talas om!

Väl hemma igen gick Liam bums och la sig. Vi gjorde några ärenden för att sedan komma hem lagom till finbesök av Hella, Chris och lilla Smilla (som för övrigt bara blir större och större). Åh, hon är så duktig redan nu. Husse och Matte har lärt henne sitt, ligg och inkall. Hon kan väldigt mycket för sin ålder. Hon kan tass och snart även "dansa". Chris och Hella är så duktiga med den lilla valpen och visar på stort tålamod och envishet för en väldigt fartfylld valp är hon. Ja jisses, jag hade nog inte orkat! :) Fast man kan orka mycket av ren kärlek så klart!

Liam och Smilla busade i evigheter. Sen var det vila, men efter en stund var de igång igen. Och så höll de på  om vartannat.  Jag försökte även att få båda hundarna att först sitta, ligga och tanken var väl att båda skulle stanna kvar och bara titta på godisen på golvet men de gick inte så bra. Efter typ 10 minuter la jag ner eftersom att den ena hunden ställde sig upp när den andra satte sig ner. Lilla Smilla och jag busade lite och jag gjorde lite tålamod-och kontaktövningar med henne. (Klassiska sitt,ligg och lägga godis på marken. Kontak = Varsegod). Klart lila Smilla klarade detta. Värt att tillägga är att hon bara är 16 veckor gammal.  

Nu ligger Liam här bredvid mig och skuttar häftigt med benen under täcket. Med andra ord drömmer han antagligen om att jaga kaniner eller nått annat skoj.Åh den där längtande
whippetblicken.


Skogsrunda i Bankeryd

Whippetrumpekut!!Det galna gamla paret?
Man blir trött av valp-bus!Vila i mattes knäLilla smillaVad vore whippetbesök . . .. . . utan lite omvårdnad?Hi! Im a hu..whi..
huma...uhmm..
humanwhippet!


Liam (3) 5 år!

Ja! Liam är nu 35 hundår och 5 människoår gammal! Hurra, hurra, hurra för fina vovven!


I fredags fick jag en AVI hem från posten som jag trodde var ett par t-shirtar jag fått i present. Klurade och lurade men fick inte riktigt ihop det för jag hade inte gett min adress till en bekant som jag beställt dem av. När vi hämtade paketer och öppnade så visade det sig att det var familjen i Malmö som skickat 4 paket till Liam! Så himla goa och underbara är de! Dock fick Liam vänta tills Lördag med att öppna.

Lördag förmiddag åkte vi till Margot eftersom vi skulle ha lite inflyttningsfest och födelsedagsfest på kvällen så fick Liam vara där. Han fick även öppna sina paket där. En liten filmsnutt finns här.


Vi har bloggat dåligt det senaste, och det är dumt för man glömmer en massa saker som händer. Liams tå har varken blivit större men tycker väl han visar på lite mer ont nu när man sjukjympar den. Han får även lite extra omega 3 som ska vara bra för atros (början till atros). Har inte gillat flytten sådär jättemycket heller och vill gärna ha onödigt mycket koll på mig. Smått efterhängsen men inget gnäll eller gny när man går, och en fint fungerande mage. Så det där släpper väl så småningom, gäller bara att vi blir lite mer konsekventa här hemma mot det där.


Den senaste tiden har vi busat mycket med Leo och princess iom att de bor rakt över gatan. Vi stöter ofta på de andra två whipparna som jag aldrig minns vad de heter. Vi har även sett Nemo på distans, en fin whippet som vi hälsat och pratat med mycket när vi bodde på Torpa innan. Det är med andra ord otroligt skönt att vara tillbaka här. Nära till olika promenadsområden (för oss som inte har körkort då) , och 3 minuter till fotbollsplanen. Hundvakt rakt över gatan om det skulle vara något och boxern Mando bor max 2 minuter ifrån oss.

Just nu ligger Liam och sover i soffan. Han har kastat mycket boll med Margot och busat med de nya fina presenterna han fick från Katta, Micke, Elliott och Oscar. :) Han gillar starkt den blåa sköldpaddan. Jag trodde mjukis ringen skulle gå före... för den har ju två pipar !


Jag och paddis! Present
från familjen. Gillas skarpt!
Efter lek blev det kramkalas.
Klart man vill vara
med på ett hörn.

Blommor till matte
 från familjen! Så
otroligt fina! Tusen tack!


Trött och snuffsig.
Borta bra men hemma bäst!

Matte och husse skrattar
åt den här bilden. Jag förstår
inte vad som är roligt. .

Såhär bor vi nu!


RSS 2.0