Våran tokstolle

Våran lilla tokstolle har varit inne hos vetrniären igen, och denna gång för att kolla fettknölar. Hittills har han sammlat på sig tre stycken, men ingen av dem visade något speciellt. Vetrinären kollade även till Liams tå, som bara har en tendens att bli större och större, och allt mer orörlig. Tyvärr så är det ju så med atros, det går inget annat att göra än att lindra.

Liam har väl visat halt då och då, men har den senaste tiden varit väldigt vankig och tyvärr snappig och lite osäker? Han muckar allt för lätt med andra hundar, även om detta inte direkt kan kopplas ihop med en ond tå, så är det för mig ett litet utropstecken. Snappandet har vi varit skonade från ett bra tag, men nu det senaste har han varit allt mer sur. Vetrinären trodde att det kunde ha med tån att göra endel av dem, men förklarade även att en väl tränad och utvecklad hund kan ibland få "dåliga perioder" och gå tillbaka. Låter rimligt, men ändå lite förmänskligat. Vad vet jag.. Det gäller bara att ha koll.

Nu för tiden väger Liamfis 16,8 kg och man kan se de två ryggkotor på honom som man "ska" göra på en whippet. Vetrinären har bekräftat att Liam nått optimal vikt (avlastning för tå) och behöver inte gå ner all. Han ser jättefin och smidig ut i kroppen.

Han har även skaffat sig en tråkig vana av att inte vilja gå på vissa gräsmattor. Detta började han med på brahegatan innan vi flyttade, och har fortsatt med på de nya gräsmattorna här på väster. Vet inte varför eller vart denna ideé kommit från. Klottra gärna i kommentarsfältet ni som erfarat detta av något slag. Nu går Liam i vilket fall på glucos och norocarp, och vi för loggbok för hans lilla tå.

Idag var jag och Liam ute på en frisk höstpromenad. Fick med mig kameran för en gångs skull, antar att det var solen som påminde mig. Liam betade glatt de gröna grässtråna som fanns på vägen eller där vi stannade till, och lyckades vid ett tillfälle knäppa en ny favoritbild på Liam. Den har ni här! :-)


Vår fina tokstolle!
Promenadbilder

      
Och sist men inte minst ett litet tokstolle-klipp :)


RSS 2.0