Mys, bus och milen

I Tisdags var lilla Smilla här och det var bus på hög nivå. imellanåt blev det lite mys men mest bus. Vi var uppe i stadsparken och träffade två västerländska spetsar , Valle och Ester. Efter lite hälsande och nosade busade alla 4. Gick hur bra som hellst. Liam skulle leka polis, ingen fick röra hans Smilla. 

Väl hemma igen var det dags att sova middag, hundarna sov, på och bredvid mig. Vred och vände.. Jag sov inte en blund.. På kvällen kom husse och hämtade Smilla och då somnade Liam som en stock.

Igår var vi ute med Åsa som har en italiens vinthund, Bella. Hon är världens trevligaste lilla kanonkula och Liam är inte på något sätt på henne som han kan vara på tex Smilla. Vi möttes i Stadsparken och gick upp mot Skänkeberg. Vi gick upp mot skogen och fälten där Liam och Bella fick trippa löst. Bella hittade ibland något att nosa på men kom som en kanonkula när hon såg att vi var för långt bort. Liam gick gärna framför , men vänder sig alltid om för att se att han inte är för långt framför och så att alla är med. :)

Ute på fältet fanns massor utav goda bajsar. Liam hittade givetvis en som luktade sådär underbart gott. Den rullade han sig i, det var ju hans bajs! På vägen ner gick vi förbi Martin och Maya och deras torp/gård Rönnevad. Vi ringde för att se om de var hemma men ingen svarade. Kände knappt igen mig när jag stod utanför, det har hänt så otroligt mycket där. (Martin och Maya har köpt denna K-märkta gård från 1700 talet? Tror det var 1700 talet.. Som de enligt rätt och regel renoverar till ett beborligt hem.  Här finns länk och lite bilder för den nyfikne. )


Vi gick ner mot Dalvik igen och släppte av Bella och Åsa på vägen. Jag och Liam fortsatt ner mot stadsparken och hem.. En promenad på (om jag prickat in rätt på funbeat) 1 mil. Liam var inte särskillt trött när vi kom hem...Händelserik helg

I helgen har min kära mor fyllt 50 år. Detta firades med att övernatta på hotell Marina Plaza i helsingborg, mat och dryck på fonduerestaurangen Oasen.. Drack för övrigt Sveriges starkaste Dry Martini där.. Antar att detta har med närheten till danmark att göra? ;)

Liamfis övernattade hos Katta och Micke i Malmö. Vi släppte av honom på Kattas jobb och klart han kände igen stället. Nos-SM utanför och ett par glada nyfikna öron. Och när Katta kom ålade han sig fram med all kraft för att pussas och kramas. Superglad över att se Katta! :) Och vi också såklart..

På lördag förmiddag åkte vi för att hämta Liam igen. Till vår förvåning var även Ernst där! Oscars whippetkompis man bara sett på bild och blogg. Vi trodde att vi missar Ernt iom att vi inte kunde följa med till stranden tidigare på dagen,  men icke! Han var kvar.. Superkul! Han är tydligen en riktigt mysfarbror och har fått sitt namn efter Ernst Kirchsteiger. (Rätta mig om jag har fel matte och husse.) :) Oscar var också där och det var mysigt att pussa och krama på honom också. Han är ju helt fantastisk go..

Efter ett kort besök hos Katta och Micke åkte vi hemåt igen och väl hemma blev det taccos. Natt blev morgon och jag vaknade av en hulkande Liam i hallen. Han tryckte sig mot ytterdörren och gav den där panikblicken "ut... NU!" På med kläderna och ner med vovven . Resten av detaljerna går att sparas på men han var inte bra i magen.. 3 ggr hade han spytt på golvet. Jag i oroens namn började fundera, och fundera.. Kom inte på något.. Messade Katta och frågade, de viste inget heller. Lite senare på dagen slog det mig. Anticimex var ju här i fredags.. 1 + 1 = 2. Gick in på hemsidan och läste vad som kan hända om man får i sig ohyremedlet. "kräkningar och diareé". Så antagligen har Liam hittat någon mumsig rest vid spisen, slickat i sig det/dem och på så sätt fått i sig medlet.. Det händer ju även att han hittar någon god fläck på köksgolvet ibland.. (Usch nu låter det som att vi har det jätteskitigt här hemma.. men tro mig, den där whippetnäsan hittar för ett mäniskoöga: en osynlig en sockerkakssmulaspartikel på nolltid).. Nu framåt eftermiddagen är han betydligt piggare och inget kräk på golvet på hela dagen..  Han är numera bannlyst och portad från köket.. Vi har faktiskt en riktig dammsugare, vi behöver inte en i whippetformat också.. :)

Pratade med Micke innan vi åkte om mitt övande med Liam att hämta saker som efterfrågas. Hörde om detta från vår kära Margot och kunde inte låta bli och se om detta går hem hos vår whippetvän. Här kan ni se på det. Ljudet är jättedåligt ibland så skruva upp från början. :)
RSS 2.0