Och vinnaren är . . .

Liam och martina! :D http://www.jnytt.se/nyhet/31697/vara-bekanta-tycker-att-vi-ar-valdigt-lika .  Tack till alla som röstade på oss. Priserna i tävlingen var välbehövda!

Efter att vi varit inne i stan på lördag förmiddag och hämtat priser och hälsat på många fina vinthundar så åkte vi ut till sommarstugan en sväng. Mamma och Johan var där och grillade trots ett halvtaskigt väder. Liam tog plats i soffan och somnade gott tillslut. Varmt och skönt när det eldas i spisen.

Efter god mat tog vi långkoppel och gick ut i skogen en sväng. Liam jagade kottar och letade godisar längst vägkanterna. Han hittade alla utan en. Framöver ska vi väl försöka lägga spår på riktigt, men gärna snart innan ormarna vaknar. uuuh!

Igår var jag och Liam inne i stan och fikade på Waynes Coffe med Jessie och husse. Otroligt skönt väder, gott kaffe och massa sol. Perfekta söndagen! Två söta tanter kom fram till Jessie och Liam när jag satt med dem båda två och väntade på kaffe och frågade om de var syskon. :) Jag förklarade då att det var samma ras men att de inte är är syskon. Fick då i svar att det hur som haver var två ståtliga killar. . Eller som de sjävla sa "två snygga hundar.." haha, så söta tanter!
 På kvällen kom Leo med matte hit men Liam var för trött för att busa så jag och 2 hundar låg i sängen och gosade en stund medan de andra drack kaffe. Supermysigt.

Kul att fler vinthundar och framförallt whippar hittar hit. Det blir allt vanligare och vanligare att se eller höra om nya whippar i stan. Idag var jag med om en sådan händelse. Är passvärd på friskis & svettis här i stan och är då värd åt en tjej som heter Åsa. Har värdat ett par månader nu och idag kom Johan Thor som är Friskis ansikte utåt in till funktionärsrummet och frågade hur det gick på tävlingen. Åsa blev nyfiken och frågade vilken tävling. Förklarade lite snabbt vad det handlade om och fick frågan vad för hund jag har. En whippet såklart! Då visar det sig att Åsa har en Italiens vinthundstik. Man kanske borde prata hundar oftare med folk så att man får lite koll. . . :)

Den nya soffan är INTE dum!Bild från prisutdelningen
Zeke och husse kom på
tredje plats. Vi röstade på dem!Husse, matte och Smilla
var där och tittade också!
Skönt att få strosa
lite fritt.En trött Liam väl
hemma igen.
På prispallen i morgon i rådhusparken!

Hurra, hurra! Det blir en whippet på prispallen i morgon 12:40 i rådhusparken mitt i Jönköpings hjärta. Och inte vilken whippet som hellst! Liam och jag har kommit 1, 2, eller 3a i Jnytts lookalike tävling "sådan herre sådan hund".  Vilken rolig grej! Vem vill inte vara lik en ståtlig whippet? :) Tack för alla röster!

Ikväll ska vi bara mysa. Matte är trött efter värdandet på Friskis & Svettis. Men ett bad för liams del blir det iaf. Det är sådant straff man får som hund om man väljer att åla sig i goda harbajsar! :)


Foto:mija


Solen och värme, hurra!

Sedan vi flyttade till torpa har vi varit ute och gått längre rundor varje dag. Annars har vi tränat agillity på hobbynivå, eller haft hudsällskap av Leo och Princess. Idag skiner solen och himlen är blå utan moln. Liam ligger i sänger och knorrar nöjt över värmen och soleskenet.

I lördags var Smilla, husse och matte här och hälsade på. De har köpt bil så de kan komma och hälsa på oss här på väster utan större problem nu. :) Det känns jättebra att de känns så nära när man är van vid att ha dem runt husknuten. Liam och Smilla blir jätteglada när de ser varandra. Och Liam låter Smilla busa, hoppa, tugga och plocka på honom utan att göra några väsen av sig. Man blir så varm i själen när man ser dem två.


Idag ska vi inte göra mycket mer än att vara ute i solen. Orkar inte ritkigt plugga idag, iaf inte än :) På lördag är det hundensdag i stan (det som vi var på med Mando och Yazid för ett år sedan). I samband med detta har Jnytt tagit fram en tävling om vilken "herre som är mest lik sin hund" eller vise versa. .  Tycker detta är smått ironiskt iom att man fått höra ett par gånger att jag och Liam har vissa likheter. Kanske inte utseendemässigt, utan mer minspel, karraktärsdrag och sättet man tänker. Om ni vill får ni gärna rösta på oss. :)Våren kom, men vart tog den vägen nu då?

Ja då sitter vi här, i vår nya lya. Liam har varit hos Sofie, Leo och Princess under flytten och har trivts som fisken i vattnet. De har varit i stallet och hälsat på hästarna. Liam satt kopplad i en box och tittade snällt på alla hästar. De har även varit på påsklunch hos Sofies mamma och han hade fått smaka på goda köttbullar. Hörde även att han charmat alla hos Sofies mamma så de ville väl inte att han skulle åka hem om jag förstått det rätt. När jag hämtade Liam gick vi ner till fotbollsplanen som vi ofta kastat boll på när jag bodde på torpa innan, och det var ett kärt återseende. Liam sprang omkring hur glad som  hellst, och det var en fröjd att se en så lycklig vovve. Vi träffade även på en liten jackrussel som också ville vara med och leka. Det gick hur bra som hellst!

I förrgår morse var vi ute på morgonpromenad runt torpa/gräshagen och tittade på fina hus. Det renoveras mycket bland husen där, men de kommer nog bli jättefina. Efter det gick vi ner till fotbollsplanen igen för att göra åt lite energi. Henning hittade en stor pinne att kasta och Liams bak vevade i ett. De busade, och busade tills liam var alldeles lerig på magen av lerskvätt. Då gick vi hem igen och åt frukost för att sedan ta det lungt.

Igår kväll gick vi och hälsade på Chris och Hella som fått en ny liten familjemedlem. De var uppe i Örebro förra veckan och hämtade hem lilla Smilla (då kallad Gudrun, för att hon är vild som stormen) från uppfödaren Starrys. Om ni går in på www.starrys.se - Galleri och G-kullen så ser ni alla valparna och även lilla Smilla innan hon kom hit till Jönköping.

Smilla är världens sötaste och oblygaste valp. En otroligt livsglad krabat som gillar att skutta omkring och att busa husse och matte lite trötta. När vi ringde på dörren så stod Liam och väntade på att Nellies lilla nos skulle sticka fram men istället stod en glad lite Smilla där och Liam blev nog lite chockad. "ÅÅÅÅh, en liten jag!" Och vist råder det likhet mellan de två. Såg nästan ut som far och dotter. De började busa på en gång och Liam ville inte vänta på att jag skulle ta av honom kopplet. Men efter många om och men lyckades vi lugna de två. De busade, och busade och verkade aldrig bli trötta.  

Liam tog Smilla så otroligt bra. Det är så kul att se när han leker med små valpar. (vilket man inte får göra allt för ofta..) Liams kroppshållning ser anorlunda ut när han busar med valp än med andra hundar. Han blir en aning "pappig", går ner med överkroppen mycket djupare än vad han vanligtvis gör, skäller sällan, viftar tydligt med svansen och bus-snappar heller inte alls mycket. Han blir en aning försiktig men även ooootroligt tålmodig. 

Efter ett tag la sig Liam i soffan bredvid mig och upp kommer Smilla (som stormen) och börjar hoppa och busa med och på honom. Han tittar lite på henne men låter henne nosa honom i munnen, slicka honom i öronen, nosa honom överallt utan att bry sig. Precis som att han låter henne upptäcka honom och världen. Vid ett par tillfällen rättade han även till henne igenom att buffa på henne med nosen. Korrigera rätt och visa "nej inte så".. Ah det var så häftigt att se!

Som jag tidigare erfarat blir Liam lätt stressad vid flytt men den här gången har gått mycket bättre än sist. Han blir en aning klängig och mattig, men ligger nu gärna i bian i större grad än förr.  Vi har plats bredvid vår ena soffa så nu behöver han inte ha koll på oss, utan känner att han är med i gänget när vi sitter här, och ser när vi tex går någonstans. Förut låg hans bia snett mitt emot och ofta kände man sig iaktagen. :)

Idag är vädret ganska tråkigt så det blir nog mest att ta det lungt idag. Kanske gå ner till Sofie och hennes salong som ligger rakt över och ta en kaffe och busa med Leo lite. /Martina


Här är det jag som bestämmer

Ååååh, det är så jobbigt att flyttaSwiich!! Bus på morgonenSmilla 

  


Puss, jag tycker om dig.


RSS 2.0