Våren kom, men vart tog den vägen nu då?

Ja då sitter vi här, i vår nya lya. Liam har varit hos Sofie, Leo och Princess under flytten och har trivts som fisken i vattnet. De har varit i stallet och hälsat på hästarna. Liam satt kopplad i en box och tittade snällt på alla hästar. De har även varit på påsklunch hos Sofies mamma och han hade fått smaka på goda köttbullar. Hörde även att han charmat alla hos Sofies mamma så de ville väl inte att han skulle åka hem om jag förstått det rätt. När jag hämtade Liam gick vi ner till fotbollsplanen som vi ofta kastat boll på när jag bodde på torpa innan, och det var ett kärt återseende. Liam sprang omkring hur glad som  hellst, och det var en fröjd att se en så lycklig vovve. Vi träffade även på en liten jackrussel som också ville vara med och leka. Det gick hur bra som hellst!

I förrgår morse var vi ute på morgonpromenad runt torpa/gräshagen och tittade på fina hus. Det renoveras mycket bland husen där, men de kommer nog bli jättefina. Efter det gick vi ner till fotbollsplanen igen för att göra åt lite energi. Henning hittade en stor pinne att kasta och Liams bak vevade i ett. De busade, och busade tills liam var alldeles lerig på magen av lerskvätt. Då gick vi hem igen och åt frukost för att sedan ta det lungt.

Igår kväll gick vi och hälsade på Chris och Hella som fått en ny liten familjemedlem. De var uppe i Örebro förra veckan och hämtade hem lilla Smilla (då kallad Gudrun, för att hon är vild som stormen) från uppfödaren Starrys. Om ni går in på www.starrys.se - Galleri och G-kullen så ser ni alla valparna och även lilla Smilla innan hon kom hit till Jönköping.

Smilla är världens sötaste och oblygaste valp. En otroligt livsglad krabat som gillar att skutta omkring och att busa husse och matte lite trötta. När vi ringde på dörren så stod Liam och väntade på att Nellies lilla nos skulle sticka fram men istället stod en glad lite Smilla där och Liam blev nog lite chockad. "ÅÅÅÅh, en liten jag!" Och vist råder det likhet mellan de två. Såg nästan ut som far och dotter. De började busa på en gång och Liam ville inte vänta på att jag skulle ta av honom kopplet. Men efter många om och men lyckades vi lugna de två. De busade, och busade och verkade aldrig bli trötta.  

Liam tog Smilla så otroligt bra. Det är så kul att se när han leker med små valpar. (vilket man inte får göra allt för ofta..) Liams kroppshållning ser anorlunda ut när han busar med valp än med andra hundar. Han blir en aning "pappig", går ner med överkroppen mycket djupare än vad han vanligtvis gör, skäller sällan, viftar tydligt med svansen och bus-snappar heller inte alls mycket. Han blir en aning försiktig men även ooootroligt tålmodig. 

Efter ett tag la sig Liam i soffan bredvid mig och upp kommer Smilla (som stormen) och börjar hoppa och busa med och på honom. Han tittar lite på henne men låter henne nosa honom i munnen, slicka honom i öronen, nosa honom överallt utan att bry sig. Precis som att han låter henne upptäcka honom och världen. Vid ett par tillfällen rättade han även till henne igenom att buffa på henne med nosen. Korrigera rätt och visa "nej inte så".. Ah det var så häftigt att se!

Som jag tidigare erfarat blir Liam lätt stressad vid flytt men den här gången har gått mycket bättre än sist. Han blir en aning klängig och mattig, men ligger nu gärna i bian i större grad än förr.  Vi har plats bredvid vår ena soffa så nu behöver han inte ha koll på oss, utan känner att han är med i gänget när vi sitter här, och ser när vi tex går någonstans. Förut låg hans bia snett mitt emot och ofta kände man sig iaktagen. :)

Idag är vädret ganska tråkigt så det blir nog mest att ta det lungt idag. Kanske gå ner till Sofie och hennes salong som ligger rakt över och ta en kaffe och busa med Leo lite. /Martina


Här är det jag som bestämmer

Ååååh, det är så jobbigt att flyttaSwiich!! Bus på morgonenSmilla 

  


Puss, jag tycker om dig.


Kommentarer
Postat av: Inger

Så bra Liam har det och så fin han ser ut och vilken sötnos Smilla är!Hoppas ni kommer att trivas i den nya lägenheten.

2010-04-07 @ 16:49:00
Postat av: Hella

Jaa, jag blev oxå så stolt över Liam, han var så fin med Smilla:-) Sen att hon var trött när ni hade gått var ju oxå ett STORT plus, haha.

2010-04-08 @ 09:31:01
Postat av: jessie the fox

jessies syster heter smilla, inte helt olika i färg

2010-04-09 @ 11:36:00
URL: http://jessiethewhippet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0